Alla inlägg under juni 2009

Av Susanne - 2 juni 2009 20:12


Har träningstävlat på klubben, men gu´vad nervös matte var bland alla proffsen och en riktig domare. Trots att alla bara var så urgulliga, hjälpsamma och snälla.


Den vanliga kritiken, matte gör det svårt för mig. Glor på mig, vänder skitsnabbt och vrålar fram som den värsta soldaten i anfallsställning. Å, hispigare än vanligt, nu ska vi träna lite mer i folksamlingar! Skitgodis hade hon oxå, sånna hårda bitar som tar en kvart att tugga i sig. Vilket skitväder vi hade, hur kul var det att sitta på det golvet, tror ni?


Det viktigaste är att jag tycker det är kul att vara vid mattes sida, sen kommer det andra av sig självt, sa domaren. Har vi hört den förut;-)?

Tror vi behöver ett lååååångt uppehåll, ett år eller så! Fast vi ska visst tävla i juli...


Kram till alla goa människor och vovvar!


Det var Lana med hunden Zebbe som tog den fina bilden från igår, här är en till! Zebbe kom, som junior, tvåa i gruppen (endast slagna av en gammal champion...)! Grattis Lana och Zebbe, hoppas vi ses därute snart igen!


Av Susanne - 1 juni 2009 17:44


Oj, vad glada vi blev av ett mejl vi fick idag!

"Hej!
Grattis till det fina resultaten i går. Jag fångade er på en bild. Och vill dela med mig av den. Härlig glädje och utstrålning ni har.
Ha det!
Hälsa Iza!"
 

Här är kortet som var bifogat. Det SYNS verkligen hur förbaskat kul vi har! Jättetack, snälla du (vet inte om jag får nämna namnet) för mejl och kort!!! Och för grattiset, förståss...
 

Av Susanne - 1 juni 2009 00:00

tolkad av matte Susanne.


En problemhund är den som ägaren upplever som ett problem eller en hund som är ett problem för omgivningen. Ett fåtal hundar lider av medfödda beteendestörningar.

De vanligaste bekymmerna är aggression (50 %), rädsla (40 %) därefter kommer separationsproblem och oönskad jakt. Drag i koppel och dålig inkallning är inlärningsproblem.

 

VANLIGA ORSAKER till "problem":

-Arvet från vargen (jakt, vakta mat,  resursförsvarare).

-Genetiska; ex.vis rädsla, där är arvbarheten mycket hög.

-Hormoner (sköldkörteln, testosteron)

-Dålig eller ingen social- och miljöträning. Där har uppfödarna en viktig roll, eftersom den träningen bör inledas redan när valpen är tre veckor gammal.

-Obehaglig händelse (hälsat på fel sätt eller blivit anfallen).

-Okunskap (ex.vis att ömka hunden).

-Felaktig träning.

-Smärta, sjukdom.

 

VAD ÄR AGGRESSION?

 

Aggression är naturligt för hundar, en instinkt för att kunna överleva. Syftet är att öka avståendet, lösa konflikter och kommunicera. Eftersom en del av kroppsspråket vid aggression är riktning framåt ger en hund som hänger i kopplet och drar sig framåt fel signaler. Rynkad nos, visar tänderna, reser ragg, stel kroppshållning, morr, utfall och bett är också en del av kommunikationen.

 

I tvåårsåldern börjar hunden vakta sitt territorium, sitt revir. Ta själv ansvar för vaktandet istället för att lämna den unga hunden ensam på tomten.

 

fortsättning följer…..


Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Presentation


Jag heter Isa och är en portugisisk vattenhund. Här skriver vi om hundlivet + litet annat som händer i mitt och matte Susannes liv.

Ovido - Quiz & Flashcards